Остриетата на БСП и нови лица се събраха в „ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“

Остриетата на БСП и нови лица се събраха в „ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“

Ново политическо обединение на хоризонта – Лява България. Организацията е съставена основно от емблематични фируги на БСП от миналото, които по една или друга причина вече не са част от Столетницата.

Въпреки отцепването си от БСП през годините, от Левицата посочиха, че те не са враг или конкуренция на Корнелия Нинова и останалите социалисти, а ще работят заедно в екип за възраждане на левите политики у нас.

Вчера в Пловдив се проведе и първата конференция на Координационния съвет на инициативата. Конференцията бе кръстена „Левицата“.
На срещата присъстваха представители на БСП, АБВ, „Изправи се.БГ“, „Движение 21“, „Нормална държава“ и др.

Участие в дискусията взеха Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Първанов, Костадин Паскалев, Валери Жаблянов, Симеон Славчев, Александър Томов, Светлана Шаренкова, проф. Иво Христов. д-р Цветеслава Гълъбова, Румен Петков и други популярни леви политици.

„Обединението на Левицата е ЗА принципно нови, смели и решителни леви политики, които да преобърнат пагубната тенденция България да е най-бедната страна в ЕС, страната с крещящи неравенства, с най-голям брой работещи бедни и бедстващи пенсионери, с младо поколение, което напуска Отечеството в търсене на спасение от мизерията и липсата на перспективи.

Страната с най-високи нива на корупция по високите етажи на властта, с критична липса на върховенство на закона, със здравеопазване, превърнато в търговия. Тези проблеми изискват ясни решения, които могат да станат реалност само чрез единно, силно „Ляво Обединение“, което да стане водеща парламентарна сила, а не  брошка на ревера на статуквото и част от миманса на прехода.

Нашата цел е рестарт и консолидация на прокламираната в Конституцията социална държава, а пътят е ОБЕДИНЕНИЕ НА ЛЕВИЦАТА! Ляво обединение, което не е срещу БСП, нито зад гърба на най-старата и масова социалистическа партия у нас.
То може да се случи само чрез единодействието, труда, ентусиазма и вярата на всички леви хора – социалисти, социалдемократи, комунисти, еколози, на синдикатите, кооперациите, на левите граждански и патриотични организации, на милионите социално мислещи хора, които да върнем към правенето на политика и отстояването на принципи – с общи идеи, колективен дух и силна вяра!“, се казва в декларация на Координационния съвет.