Нейнски: Решението да не подкрепим Украйна с оръжие е разочароващо!

Нейнски: Решението да не подкрепим Украйна с оръжие е разочароващо!

„Решението да не се изпрати военна помощ е разочароващо. Правителството не трябва да губи доверието с нерешителност. Трябва да действат със смелост и да вървят само напред. Русия е активирала цялата си агентура в България, за да окаже съпротива на политиката у нас“.

Това смята бившият външен министър Надежда Нейнски.

По Нова тя заяви, че всеки опит за угаждане ще бъде за сметка на авторитета, националната ни сигурност и стабилността на кабинета. Тя поясни и гласуваният в САЩ закон lend-lease. „Това означава, че административните процедури при предоставяне на военна техника се улесняват. Те дават под наем бойна техника на Украйна“, посочи тя.

Според Нейнски съобщението за договорка за втечнен газ от САЩ е добра новина.

„Посещението на Петков е следствие от рамката за партньорство, подписана през 2016 г. Превъоръжаването, енергетиката, икономиката и търговията, както и върховенството на закона са сред неговите точки. Обвиненията, че се обслужват чужди интереси, са несъстоятелни. Визитата е много навременна“, сподели Нейнски. И допълни, че при посещението на италианския Марио Драги той се е срещнал с Байдън заради това, че Италия е част от Г-7 и един от големите партньори на САЩ.