Министрите се смениха, Генчовска остава да гони Гешев

Министрите се смениха, Генчовска остава да гони Гешев

Крум Зарков поднесе букет на Надежда Йорданова „заради традицията“, тя му даде държавния печат.

Бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова предаде ключа за държавния печат на служебния министър Крум Зарков на официална церемония. Зарков открои основните си приоритети като служебен министър, сред които отблокиране на процеса по строежа на нов затвор и съвет за криминологични изследвания към Министерство на правосъдието.

Надежда Йорданова пожела на Крум Зарков да поставя държавния печат върху актове, които придвижват България по-напред към правовата държава и са признак на добро управленско решение в национален интерес. Йорданова завеща на Зарков 20 проекта на нормативна актове с различна готовност, включително тези по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Предавам Ви ръководството на една администрация на Министерство на правосъдието с много добри професионалисти, които последните 7 месеца работиха на бързи обороти. Благодаря им, че спазиха темпото, аз вярвам, че заедно с Вас, Вашият екип и тяхната помощ ще бъдете един успешен тандем. Успех!“ – пожела Йорданова.

Зарков изказа признателност за усилията, които Надежда Йорданова е полагала като министър. По негови думи Министерство на правосъдието е постигнало добри резултати и увери, че екипът му поема оттук нататък дух на приемственост, така че да осигури спокойствие и за администрацията и да продължи работата по законопроектите.

Крум Зарков поднесе букет на бившия министър Надежда Йорданова като се пошегува, че има традиция да й се подаряват букети. Зарков визира моментът, в който главният прокурор Иван Гешев поднесе букет на Йорданова, а тя се обърна към него с призив за оставка.