Лена Бориславова на сбогуване: Промяна е нужна, особено в България

Лена Бориславова на сбогуване: Промяна е нужна, особено в България
Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.
Това изтъкна в пост Лена Бориславова – началник на кабинета на напусналия днес изпълнителната власт вече бивш премиер Кирил Петков, във Фейсбук на нейния личен профил в социалната мрежа.

Ето в цялост какво пише Лена Бориславова:

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение.
Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение – друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.
Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.