Кризата се задълбочи, поздравявам Радев за министрите

Кризата се задълбочи, поздравявам Радев за министрите

Следващата седмица очакват регистрация на „Български възход“, ще търсят диалог с всички

Повечето кризи в страната са се задълбочили по време на работата на кабинета “Петков”. Такова мнение изрази бившият служебен премиер и настоящ лидер на формация “Български възход” Стефан Янев в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS.

“Важна задача на това правителство, освен изборите, е да се подаде сигнал, че тези кризи могат да бъдат решавани сега и веднага”, заяви Янев.

Според него сред приоритетите на служебния кабинет трябва да бъде газовата криза. Той предложи и решение. “Трябва да се намери много добър преговарящ.
Но трябва да се предвидят възможностите. Освен, че сега не получаваме газ от “Газпром”, а от други доставчици на по-висока цена, на базата на този договор има възможност да плащаме неустойки за неполучените количества.
Трябва да се търсят други възможности за доставка, която да е предвидима”, каза Янев.

Пред новите служебни министри Янев постави и няколко въпроса: “Ние ли си спряхме газа сами, или някой ни го спря? Защо газът беше спрян само на България и на Полша първоначално, а след това всички европейски държави успяха да получават същия този газ по условията на Русия?.
След като всички тези държави намериха този механизъм, защо ние не?”, попита бившият служебен премиер.

“Има редица въпроси, които стоят отворени за българското общество.
Те трябва да бъдат изчистени с политическата ревизия, която ще направи служебният кабинет, а ако е необходимо, да се намесят и съответните специализирани служби”, допълни той.

Той пожела успех на служебния кабинет и поздрави президента за избора на министри.

Янев заяви още, че “Български възход” очаква решението на съда за своята регистрация като партия още следващата седмица.

„Партия “Български възход” търси нишата на съгласието, на общи идеи, на държавнически решения, които да помогнат на държавата да просперира”, каза още той.