Готови сме да управляваме

Готови сме да управляваме

Ние никога не сме заявявали, че ще бъдем опозиция в 49-ото Народно събрание. Ние сме готови да управляваме. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов на консултациите на партия „Възраждане“ при президента Румен Радев.

Костадинов пред портрета на Вазов. Кадър: БУЛФОТО

„Искам да ви поздравя с високия изборен резултат, който е израз на доверието, което много българи възлагат на вашата партия. Вие вече заявихте, че ще бъдете опозиция в 49-ото НС, но тя също има много важна роля в политическия процес. С всеки избор вашата подкрепа расте, но расте и вашата отговорност. Този парламент има да наваксва много несвършена работа, наследена от предишните НС, страната е изправена пред риск и множество предизвикателства.“ С тези думи се обърна към представителите на „Възраждане“ президентът.

Румен Радев попита лидера на партията как вижда шанса за съставяне на правителство и работата му.

Лидерът на партията Костадин Костадинов отговори, че партията е готова да управлява. „Отговорността ни се повишава. Не толкова, че да управляваме самостоятелно, но всяка една политическа сила, която участва, трябва да бъде готова със свой кабинет, който да представи пред избирателите“, каза той.

„Възраждане“ при президента Радев. СНИМКИ: БУЛФОТО

След срещата с „Възраждане“ държавният глава ще се срещне и с „Движение за права и свободи“, „БСП за България“ и представители на парламентарната група на „Има такъв народ“.

Ден по-рано Румен Радев проведе консултации с партиите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На тях стана ясно, че:

 За първата политическа сила (ГЕРБ) най-силното и стабилното правителство е това с колегите;

А втората политическа сила (ПП-ДБ) потвърди позицията си, че няма да подкрепи първия мандат, но е с готовност и възможност за правителство с втория.

Адв. Петър Петров, „Възраждане“. СНИМКИ: БУЛФОТО