Депутат се изгаври с баба Ванга

Депутат се изгаври с баба Ванга
Явор Божанков

Пишман социалистът Явор Божанков, който се пребоядиса и премина от редиците на БСП право в коалицията на ПП-ДБ, е готов за политически инфлуенсър.

След като си татуира черна овца заради изгонването му от Столетницата, Божанков весели своите последователи в социалките с лично изразботени мемета, видя ТВМЕДИА.

Последната му публикация е свързана с петричката пророчица баба Ванга. Покойницата от Рупите е поставена в майтап, където наужким изрича:

„Ке пукне пролет! Ке спрем кражбите на асфалт. Ке дойде ред и свобода. Доброто ке спечели“.

„Толкова ли нямате въображение? Вярно, че сме в предизборна кампания, но ви смятахме за малко по-умен“, пишат Божанковите последователи във фейсбук.

Припомняме, че Божанков бе изритан единодушно от БСП след негово изказване от парламентарната трибуна. В своята реч изненадващо социалистът заяви, че България трябва всячески да подпомогне Украйна във войната с Русия. Червените му колеги останаха потресени от чутото, а лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага го предложи за изключване от партията.

„Ценим всеки в партията да има собствено мнение и уважаваме правото на народните представители да мислят по различен начин. Когато обаче става дума за нещо толкова категорично, а именно конкретната позиция на БСП за този конфликт, не може да толерираме такова изказване. Това изказване е лично на Божанков и не представлява тезите на нашата формация“, посочи Нинова.