Порошенко: България вече е част от войната

Порошенко: България вече е част от войната

България вече е част от войната, защото това, което прави Путин е срещу Европа и НАТО. Оръжията за Украйна са най-прекият път към мира в Европа. Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ по bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко. 

„Стискаме палци, уважаваме депутатите, искаме да поздравим ГЕРБ и Бойко Борисов и разчитаме на президента да подпише подкрепата“, каза Порошенко за вчерашното решение на Народното събрание страната ни да даде военна помощ за Украйна.

По думите на Порошенко най-краткият път към мира в Европа е даване на помощ за Украйна, това е инвестиция и за вашата държава, каза още той.

„Бъдещето, включително и на България, сега се решава в Украйна. Това е решение в името на единството, благодарим на всички българи от цялото си сърце.“, каза още той.

Според бившия президент България вече е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа и НАТО.

Не вярвайте на Путин, не се страхувайте от Путин, обърна се към депутатите още Петро.

Той каза, че Украйна се нуждае от противовъздушна система, антидрон система и бойната авиация.

„Повече от 8 часа в Киeв нямаме електрическтво, в голяма част от държавата нямаме вода, но няма да отстъпим крачка назад. Нуждаем се от генератори и трансформатори, за да възстановим енергийната ни система.“, каза Порошенко и призова за още санкции срещу Русия.

Украйнците искаме мир най-много на света, завърши бившият президент.

Снимка: БУЛФОТО