Бяхме заслепени, че Кирил и Асен са грамотни, но те преядоха с власт

Бяхме заслепени, че Кирил и Асен са грамотни, но те преядоха с власт

ИТН нямат конфликт с БСП, които имат нелеката задача да обединят партиите от коалицията. Не е логично Асен Василев и Кирил Петков да бъдат в изпълнителната власт. За това настоя депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред националната телевизия.

Той очаква ИТН да получат официална покана от БСП за съставяне на правителство с третия мандат.

Според него ПП не са направили нищо, за да има правителство още с първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Балабанов отказа да назове кой би бил най-подходящият кандидат за премиер. „Ние бяхме заслепени, че тези хора са завършили в чужбина, че имат нужното образование, че са подготвени, но шест месеца по-късно се оказа, че са преяли с власт“, изтъкна Балабанов.

ИТН не се страхуват от избори и не се опитват да се задържат на власт. Ако не е възможно да продължим заедно, няма нищо по-прекрасно да излезем отново на избори, посочи Балабанов.

Станислав Балабанов уточни, че ИТН преминали през оздравителна част и се отървали от хора, които разкрили лицата си.

Ако се стигне до избори структурите на ИТН са мобилизирани и подготвени. След всички тези неща можем да гледаме спокойно и оздравително, каза Балабанов. Ако се стигне до нови предсрочни парламентарни избори ИТН ще се явят самостоятелно, а не в коалиция.