Хариет мечтаеше да види морето

Хариет мечтаеше да види морето
Почернената майка Диана Стефанович

21-годишната Хариет Стефанович, една от жертвите на жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“, е мечтаела да види турското море. Никога не е ходила на дискотека и молила майка си някой път да я заведе.

Това заяви през сълзи нейната майка Диана Стефанович, която вчера за първи път посети лобното място на рожбата си. Заедно с брат ѝ, други близки и приятели те положиха цветя и свещи именно там, където дрогирания рецидивист Георги Семерджиев отне живота ѝ.

„Хариет и другата жертва – Хриси, не са се познавали. Но имаха злата участ да поделят една и съща съдба“, ридае майката на Хариет Диана. Жената е категорична, че девойката е била изпълнена с енергия и живот, жизнерадостна, човечна и грижовна.

Георги Семерджиев, който отне живота на две млади момичета

„Идваше през нощите и ме завиваше. Беше уникално дете“, плаче Диана. Стефанович спореди пред bTV, че е говорила с дъщеря си до последно преди удара.

„Буквално секунди преди катастрофата сме си казали чао. Ако бях останала още малко на телефона сигурно щях да чуя и нейния край“, казва родителката.

„Хариет все още не е освободена от съдебна медицина. Не можахме да я погребем, поне нещо малко да направим за спокойствие на нейната душа. Мъката е много голяма“, допълни съсипаната майка.