(18+) Започна ужасяващият фестивал в Китай – ядат кучета и котки

(18+) Започна ужасяващият фестивал в Китай – ядат кучета и котки
Без коментар.

Хиляди кучета и котки всяка година биват убивани и изяждани по време на ужасяващия фестивал на кучешкото месо в китайския град Юлин. Кървавото събитие започна и тази година – точно преди два дни. 

Градчето Юлин е разположено в югоизточната част на страната и печално известно със зверствата, които съпътстват фестивала. Пълното име на събитието е: Фестивалът на личи и кучешко месо на Юлин.

Традицията датира от дълбока древност и за жалост в 2022 година тя все още не може да бъде прекратена, въпреки усилията на редица световни организации за защита на животните.

Точно както в България се смята, че Еньовден – най-дългият ден в годината, когато по традиция берем билки, така в Юлин отбелязват лятното слънцестоене с кървавия фестивал. Той продължава от 24 юни до 1 юли и в момента тече с пълна сила, въпреки протестите на редица хуманитарни неправителствени организации. 

Дузина разследващи журналисти доказаха с видеоматериали, че кучетата и котките, изклани за фестивала, биват всъщност открадвани от частни имоти и дворове. Въпреки тези доказателства организаторите на отричат зверствата – твърдят, че както „белият свят“ отглежда крави, прасета и кози, в Китай има специални ферми за угояване на кучета и котки.

„Лицемерни сте! Вие ядете пилета и прасета, но имате против, че ние, в Юлин, ядем кучета и котки. Съобразете се с нашите традиции, както се съобразявате, че в Индия кравата е свещено животно и не се пипа“, казва пред американски журналист Лун Дзъ, един от касапите в кървавия фестивал. Той разказва, че макар и незаконни, във фермите за кучета и котки, хората, които ги отглеждат, ги хранят със специална храна за бързо угояване.

Нарочно са сготвяни живи – ужасът и притокът на адреналин правили месото по-вкусно…

„Вие угоявате прасета за Коледа, ние угояваме кучета и котки за фестивала на Юлин“, троснато добавя Дзъ. Той обаче отказва да коментира защо животните не се ликвидират хуманно, а биват убивани по особено жесток и мъчителен начин.

Всяка година по това време в интернет се появяват ужасяващите кадри на животни, които в цизилизования свят са домашни любимци. Уви, в юлинските видеа те са бити до смърт, одирани живи, изкормвани и сварявани, докато още дишат.

Китайците твърдят, че изтезанието не е за лична наслада на сбирщина от садисти – те твърдо вярват, че от притока на силен адреналин месото става по-вкусно и по-полезно за човека.

Фестивалът в Юлин обаче е само малка част, когато става въпрос за търговията с кучешко месо. Изчислено е, че 10 милиона кучета се убиват всяка година за търговията с мръвката. Много от тези кучета са подложени на ужаса да видят и чуят, че други кучета се варят живи, преди да бъдат заклани.

„Правителството отказа да забрани със закон яденето на кучета. Независимо кой е на власт, приемането на такъв закон винаги се заобикаля“, твърдят природозащитници и хуманисти.

Редица писма са заляли Белия дом. По случая има и десетки петиции. Една от тях е подписана от над 700 000 души. В отворените писма се твърди, че някои от кучетата се обгоряват живи, а гледката е непосилна за приемане от човек с нормална психика.

 

ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ – НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ЛИЦА ПОД 18 ГОДИНИ И ЗА ХОРА СЪС СЛАБА ПСИХИКА И СЛАБИ СЪРЦА