Василев: Досега не сме били в толкова лоши отношения с Радев

Василев: Досега не сме били в толкова лоши отношения с Радев
Румен Радев не пести критики по адрес на кабинета

Отношенията между президентството и правителството са на най-ниската точка, на които някога са били. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с прехвърчащите искри между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2. 

„Не е прекратена комуникацията между нас и президента, но това, което се прави като изявления от негова страна не помага. Отношенията ни се намират на най-ниската си точка, на която са били. Радев е в правото си да изразява позиция, ние също имаме такова право. Не е нормално да кажем, че българския интерес е функция на нечии чужд интерес“, допълни Василев.

Той беше категоричен, че кабинетът няма да се разпадне. „Прогнозираха първо, че въобще няма да се състави правителство. Ние минахме през най-разнообразни кризи и все още сме тук“, коментира още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

По въпроса за предупрежденията на БСП, че ще напусне коалицията ако бъде одобрена военна помощ за Украйна, Асен Василев предложи да не се обсъжда „нероден Петко“.

„Нека да дойде за гласуване в кабинета решението за военната помощ. Тяхно право е да напуснат ако желаят. Надяваме се, че още в сряда парламента ще одобри помощта, съответно е напълно реално БСП да го направят. Но нека да видим как ще се развият събитията и да не гледаме нероден Петко. Нормално е да водим политически спорове, но не гледаме на искането им като извиване на ръце“, изтъкна той.

Снимки: БУЛФОТО