Трабант кабрио си направи Батката от Айтос

Трабант кабрио си направи Батката от Айтос
Коста Костов от Айтос, известен като „Сър“ или „Батката“.

Самоделен „Трабант“ кабрио се движи из улиците на Айтос, видя репортер на ТВМЕДИА. След кратка справка се оказа, че собственикът на возилото е стар познайник в морското градче и местен колорит открай време.

Атрактивната кола, чиито врати се отварят нагоре (като тези на „Ламборгини“) е с надпис „Батката“, за да се знае кой е собственикът.

Коста Костов, познат в околията като сър Батката, разказва, че в взел автомобила преди няколко години и оттогава до днес непрекъснато му прави нов и нов тунинг.

Сър Батката твърди, че коланът на возилото е от Формула 1 и му е подарък от негов приятел.

„Трабантът се движи на газ, сложен му е спортен филтър, малко повече гори, но съм доволен от него. Досега не ми е създавал никакви проблеми“, казва с гордост айтозлията наскоро пред местните медии.

Коста Костов е истинска атракция и на ежегодния автомобилен третро парад в Бургас. Откакто е взел трабанта не пропуска участие в събитието, където събира погледите на всички присъстващи.

Леката кола, която тежи не повече от 700 килограма, може да се похвали с над 100 конски сили, въпреки че вероятно е дори и по-мощна, тъй като създателят ѝне пожела да разкрие колко точно е (от разнообразни съображения).

76-годишният Коста е запазил оригиналния двигател на возилото, но е направил някои значителни подобрения, като добавен спортен филтър и 76-милиметров шлайф на цилиндрите, в които бензинът взривяват жигулови бутала.

Снимки: ТВМЕДИА