Спешна кампания! Да помогнем на Боги да продължи лечението си

Спешна кампания! Да помогнем на Боги да продължи лечението си

6-годишният Боги от врачанското градче Роман отново има нужда от нашата помощ. Детето страда от злокачествен глиом на мозъчния ствол (тумор), който е успешно отстранен от лекари в Турция. След интервенцията обаче се образува оток в главата, което налага отново детето да бъде хоспитализирано в раковата болница.

„Престоят, вливките и медикаментите са много скъпи – сумата е непосилна за семейството на Боги“, заяви пред ТВМЕДИА Илияна Лакова, която около Коледа организира благотворителен базар в помощ на момченцето в родния му град Роман.

Общината също се включи със свое събитие – по време на празничен коледен концерт бе поставена кутия, в която се събраха средства за малкия. Въпреки събраната сума от двете събития, медиците от южната ни съседка са преценили, че терапията трябва да продължи. Родителите на момчето обаче няма с какво да я заплатят.

„До момента за лечението са изразходвани следните суми за 2 вливки с Аутозан – 3000 евро, транспорт 1500 – евро. По време на вливките Боги получи инфекция на белите дробове поради което сме настанени в отделение. Тук всяка нощувка струва 1500 евро до днес е платено 5000 евро. От утре до понеделник трябва да се заплати целият престой в болницата, но нямаме никакви средства. Остават 4 вливки Аутозан и транспорт за тях . ONC201е лекарство, което трябва да продължи на стойност 3300 евро.
Моля за пореден път да се обедините и да помогнете за доизлекуването на сина ми“, ридае майката на болното дете Румяна Борисова.

Всеки, който има желание да помогне може да го направи тук:

IBAN:BG58 STSA 9300 0026 6222 48
Титуляр на сметката: Владимир Мирославов Велчев.

Или да се свърже с Румяна на телефон: 0887054073