„Спаси София на Борис Бонев става партия

„Спаси София на Борис Бонев става партия
Гражданското сдружение на Борис Бонев „Спаси София“ става партия. Това съобщи преди броени минути самият той. Вече е стартирана процедура по учредяването на формацията.

 

Припомняме, че през 2019 г. сдружението издигна един от основателите си – Борис Бонев, за независим кандидат за кмет на София.

Той остана 4-и за кмет с 47 936 от гласовете на софиянци. Сега Бонев е съветник и не крие, че отново ще се кандидатира за кмет. А през октомври обяви, че със сигурност този път кандидатите от сдружението ще са в листа. Въпрос на преговори било как ще стане това, като Бонев заговори за голямо сдружение срещу ГЕРБ.

Очакваше се то да се формира между “Спаси София”, “Промяната” и “Демократична България”. Неофициално се говореше за сондажи дали Бонев да не е кандидатът за кмет на ПП.

Ето какво написа той:

„Скъпи приятели, правим важна и отговорна стъпка напред.
Спаси София става партия. Признавам, че не съм вярвал, че ще напиша тези думи някога. Но през последното десетилетие, заедно с невероятния ни екип, извървяхме дълъг, често труден път, но винаги гледайки в една цел – любимата ни София да бъде град, с който да се гордеем! С тази стъпка гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София! Обещаваме, че като зряла и компетентна политическа сила ще се преборим с тежкото наследство на сегашното софийско управление!
Към всеки от вас заявявам категорично, че ние оставаме независими, автентични и лоялни на София! Първите избори, на които Спаси София ще участва ще бъдат местните избори догодина!
Още веднъж благодаря на нашия прекрасен екип и на всички, които повярвахте в нашата кауза! Сигурен съм, че за София предстоят по-хубави дни!“.