Рена Стефанова пита Гешев: Ще се откажа от имунитета си, но за къщата в Барселона и кюлчетата какво направихте?

Рена Стефанова пита Гешев: Ще се откажа от имунитета си, но за къщата в Барселона и кюлчетата какво направихте?
Рена Стефанова. Снимка: БУЛФОТО

Депутатката от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова сама ще се откаже от своя имунитет, обяви тя в пост във Фейсбук. По-рано главният прокурор поиска депутатската й защита заради разследване за пътен инцидент, в който Стефанова е блъснала жена на пешеходна пътека.

Стефанова отправи серия от въпроси към държавното обвинение и косвени обвинения към главния прокурор.

„Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?“, пита Рена Стефанова.“Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши министри, които допуснаха да финансираме със собствени средства енергийната си зависимост от Русия? Чий имунитет поискахте?

За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също питам. Чий имунитет поискахте?“, гласят част от въпросите в поста на народния представител.

Скъпи близки и по-далечни приятели,
По повод „новината“ за това, че главният прокурор се е занимал с моята скромна персона и бил искал сваляне на имунитета ми като народен представител, се чувствам длъжна да разясня ситуацията, такава каквато е.
Вярно е ,че в началото на месец декември при потегляне на ляв завой , движейки се след голям джип , в последния момент забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко възможно да спра, но за съжаления я закачих с бронята на автомобила си , което доведе до падането й на пътното платно. Веднага отидох при нея и независимо от твърденията й ,че няма оплаквания, настоях да бъде прегледана от лекар и я откарах лично до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих полицията за инцидента и двете с пострадалата дадохме обяснения.
При прегледа, за съжаление се установи, че е налице спукване на кост, което ще доведе до затрудняване на движенията на пострадалата повече от 30 дни. Такова увреждане според Наказателния кодекс се квалифицира като средна телесна повреда и предполага образуване на досъдебно производство, каквото беше образувано. Оказах пълно съдействие на полицията и разследващите, като очаквах развитието на производството до неговия естествен завършек, какъвто и да е той.
Излишно е да обяснявам, колко много съжалявам за случилото се, но за съжаление то е факт! Излишно е да обяснявам, също така, че ако при разследването се установи мое виновно поведение ще понеса и съответните последици.
Напълно излишно е да занимавам колегите си в Народното събрание с моя имунитет и още утре ще направя необходимото ,той на бъде свален, защото считам, че така е редно!
До тук бяха безспорните факти.
От тук насетне у мен възникват някои въпроси:
Има ли връзка между поведението на главния прокурор и обстоятелството, че работя активно за неговото отстраняване от поста ?
Дали не е проявено специално отношение към мен от страна на прокуратурата, която иначе разследва с години подобни деяния, а в моя случай е била удивително бърза?
Какво се случва със следствената тайна ?
Как така се твърди, че съм виновна при положение, че досъдебното производство не е приключило и по отношение на мен ,както и на всеки друг в подобно положение важи презумпцията за невинност?
Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?
Бих искала да чуя отговори от стана на прокуратурата на следните истински важни за обществото ни въпроси:
Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши министри, които допуснаха да финансираме със собствени средства енергийната си зависимост от Русия? Чий имунитет поискахте?
Има ли досъдебни производства срещу тези които платиха милиони за неизвършено или лошо извършено строителство на пътища ? Чий имунинет поискахте?
Има ли досъдебно производство срещу депутати, които с поведението и говоренето си в и извън Парламента, насаждат омраза и обслужват чужди, небългарски интереси? Чий имунитет поискахте?
За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също питам. Чий имунитет поискахте?

 

Снимки: БУЛФОТО