Прокуратурата откри покровителстване над кметкия син от Марикостиново

Прокуратурата откри покровителстване над кметкия син от Марикостиново

Срещу сина на кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова – Велко Тодоров – има общо десет преписки и разследвания. Това установи проверка на прокуратурата.

Тя започна едва след репортаж на бТВ, в който местни хора разказаха, че той системно тормози и заплашва съселяните си. Един от тях се оплака, че е бил пребит от Тодоров.

В момента кметският син е в ареста по обвинение за телесна повреда, нанесена на Георги Узунов.
Той разказа, че е бил нападнат през нощта без изобщо да е имал конфликт с Тодоров.
Баща му обаче имал спор с кметицата за имот.

Допреди репортажа на бТВ прокуратурата и дума не обелваше по случая. След това се задейства по спешност.
Проверката е показала, че в полицията в Петрич срещу него има десет преписки и досъдебни производства. Две други жалби вече са архивирани.

За тях прокуратурата изобщо не е била уведомена.

По шест от преписките, заведени по повод сигнали и жалби от различни лица за деянията на В.Т. (в т.ч. за побои, закани, грабеж), са постановени откази от образуване на досъдебни производства. Досъдебното производство за закана с убийство е прекратено„, пише в съобщението.

През 2018 г. Тодоров е осъден условно за престъпление по транспорта.

Случаят от Марикостиново е поредният пример за тотално бездействие от страна на институциите. Миналата година в Перник избухна скандал след като се разбра, че срещу прокурорския син Васил Михайлов има множество жалби за побой, но срещу него са взети никакви мерки. Институциите се задействаха отново след медийни репортажи.