Арестуваха Тони Парфюма в София

Арестуваха Тони Парфюма в София

Тони Иванов, известен като Тони Парфюма, е задържан днес, предаде БНТ. 

По първоначални данни той е арестуван в района на Бистришко шосе.

Името му се свързва с убития в ЮАР Красимир Каменов – Къро. През март бившият главен прокурор Иван Гешев обяви на пресконференция, че се разследва организирана престъпна група за „отстраняване на магистрати“. 

От изложението, представено доста хаотично, стана ясно, че според прокуратурата група лица, поддържали пряк или непряк контакт с Къро, се борят за отстраняване на неудобни магистрати. Тогава стана ясно, че един от обвиняемите е с инициали Т.И.

На пресконференцията бе разкрито, че на 7 март в жилището на Т.И. разследващите намерили кутии с кокаин, както и лист хартия, на който били напечатани имена на магистрати (съдии, прокурори и следователи), а отгоре пишело „Вредители за уволнение“. Магистратите са от закритите специализирани съдилища и специализираната прокуратура, а срещу имената им били записани длъжностите, които сега заемат.

Името на Парфюма бе намесено и когато бившата съпруга на Петьо Петров-Еврото Любена Павлова даде интервю пред Антикорупционния фонд, в което заяви, че се е решила да направи разкритията сега, защото Еврото набелязал за неин интимен партньор Тони Иванов-Тони Парфюма и започнал да го тормози по различни поводи.

От няколко месеца Иванов е обявен за издирване с Европейска заповед за арест.