Последните минути на Пейо Пеев (ВИДЕО)

Последните минути на Пейо Пеев (ВИДЕО)

Биволът получи основното доказателство, което разкри зверското убийство на 44-годишния Пейо Пеев на 3 януари. Видеозаписът от охранителна камера беше широко коментиран през последната седмица както от представители на официални институции, така и от медиите. След внимателен преглед на материала, решихме, че той трябва да стане обществено достояние поради нарастващия обществен интерес към случая, който не затихва в продължение на повече от 5 дни. Фактът, че основните обвиняеми – 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната Красимира Трифонова (дъщеря и майка), са известни личности с активна политическа и административна кариера в различни държавни институции, служи като аргумент за този интерес.

Видеозаписът, който те не са подозирали, показва точния начин и същността на бруталното и хладнокръвно убийство. Той е намерено редактиран и цензуриран от Биволът, така че лицата на убийците и на жертвата да не бъдат видими. Използвахме етични съображения и уважение към паметта на убития Пейо Пеев и неговите близки, както и към работата на все още не завършеното разследване, за да избегнем показването на кадри, които биха могли да предизвикат травми или да нарушат работата на институциите. Публикуването на материала е важно, за да предотвратим всякакви манипулации и тълкувания по случая и да дадем възможност на публиката да направи свои обективни и независими изводи за трагедията, случила се на 18 януари 2024 г. в София и замъглила началото на годината в нашето общо ежедневие.

Ексклузивните кадри отразяват момента на убийството на Пейо Пеев на улица „Елемаг“ в столичния квартал „Изгрев“. Камерата засне нападението върху мъжа в колата му с цел убийството му. Анализът на психолози и криминалисти недвусмислено сочи, че престъплението не е случайност, а преднамерено деяние. Дали то е било предварително планирано, предстои разследващите да заявят категорично.

Видеото е едно от приетите от Софийския градски съд веществени доказателства преди определените мерки за неотклонение на 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова и 33-годишната й дъщеря Габриела Славова-Пеева. Габриела е известна като активистка на ПП „Продължаваме промяната“ и курсистка от „Харвардския бизнес курс“ на Кирил Петков. Трифонова, от своя страна, е станала публично известна с фалшив компромат преди години срещу нашия посланик в Тайланд, което доведе до отстраняването му от длъжност. Самата Красимира Трифонова вече е уволнена от Министерството на външните работи, съобщиха от държавната институция.

Внимание: Клипът, въпреки редакцията, не се препоръчва за лица под 18 години.

https://twitter.com/tvmediaBG