Община се вдига в подкрепа на Боги

Община се вдига в подкрепа на Боги
Община Роман организира концерт „Коледна магия“ на 19-ти декември от 17:30 ч. в читалище „Христо Ботев“.
На събитието, в което участват деца от всички институции в градчето, ще бъде положена кутия за дарения в подкрепа на 6-годишния Боги.

Както ТВМЕДИА вече ви съобщи по-рано днес, детето има нужда от допълнителни средства, за да се възстанови след операция. Турски онкохирурзи съвсем наскоро отстраниха тумор от главата на момченцето, който макар доброкачествен – пречеше на неговото нормално развитие, притискайки важни неврони.

Въпреки, че интервенцията е преминала успешно, турските лекари са съобщили на майка му Румяна, че мъникът се нуждае от постоперативни грижи и вливки заради оток в областта на мозъка. Процедурите изискват допълнителна хоспитализация.

Нужни са още 30 000 лв., за да може Боги отново да замине за южната ни съседка. Сума, която е напосилна за семейството му.

„Ще направим благотворителен базар на 19-ти от 17:30 ч. пред читалището в града. Каним всеки, който иска да подкрепи родителите му в тази нелека битка да се включи. На нашия коледен базар може да откриете ръчно изработени сувенири на коледна тематика, които са неизменна част от всеки дом по празниците“, разказа за ТВМЕДИА Иванка Петкова от Роман, която е педагог в местната забавачка.

По думите ѝ Боги е прекрасно дете, а родителите му го отглеждат с много грижи и любов.

Всеки, който иска да се свърже с майката на малкия Боги, може да го направи на телефон: 0887054073 – Румяна Борисова.

IBAN:BG58STSA93000026622248
BIC:STSABGSF
Титуляр: Владимир Мирославов Велчев (баща на Боги)