Мъжът на Ружа Игнатова с обвинение

Мъжът на Ружа Игнатова с обвинение

Кръгът около Ружа Игнатова започва да се стеснява. Съпругът на криптокралицата Бьорн Щрел попадна под прицела на властите в Германия заради участието си в най-голямата измама на 21 век – OneCoin, пише немското издание „Шпигел“.

Германските власти най-накрая започнаха да разследват Щрел, след като са го наблюдавали, следили са сметките му и са имали екипи, които документирали всяка негова крачка. От август миналата година досега властите в Германия не са отклонили и за миг поглед от мъжа на Ружа Игнатова и това им се отплаща.

Германецът е разследван за пране на пари. Това се случва, след като разследващите са засекли

транзакция от 7,69 милиона евро

преведени от Ружа към Щрел от сметка в Хонконг. Прокурорите подозират, че парите са свързани с OneCoin.

През януари полицията изненада мъжа и взе заповед за обиск на дома му, но тогава разследващите удариха на камък и не успяха да намерят доказателства, уличаващи го в киберизмамата. Това, което се знае до момента, е, че са иззети 60 000 евро от обиска на апартамента му в Германия. Тогава Щрел се измъкна.

Сега положението е друго и съпругът на Ружа вече е с повдигнати обвинения.

Прокурор Хартман, който е поел случая, каза, че „се очаква много сложните разследвания да продължат няколко месеца, тъй като предстоят редица експертизи“.

Щрел е с повдигнати обвинения за пране на пари и не е много сигурно, че този път ще се спаси, както се случи през месец януари.

На въпрос дали съпругът на Игнатова вече е коментирал твърденията, Хартман каза, че обвиняемият се представлява от адвокат. „Все още не сме получили изявление по въпроса.“

Може би ролята на Щрел в OneCoin ще излезе наяве, имайки предвид, че досега немецът стоеше в сенките.