Изродът, който уби 6 души в Чикаго, се обличал като жена

Изродът, който уби 6 души в Чикаго, се обличал като жена

Робърт Боби Кримо (21), който бе заловен, след като уби 6 човека и рани други 30 по време на празничен парад в Чикаго, често се обличал като жена.

Това стана ясно от свидетелски разкази на хора, които са го последвали в социалните мрежи. Именно в Мрежата той се представял за рапър. Не спирал да пее за насилие, пускал кървави клипове и рисунки, надраскани в червено.

Веднага след инцидента, разиграл се на празника на Америка в Деня на незвисимостта, 4 юли, американските власти изтриха абсолютно всички клипове и снимки на Кримо, качвани в интернет пространството. Той е поддържал профили в почти всички социални медии – youtube, Instagram, twitter, facebook.

„Нямаше нито един зъб в устата. Боядисваше косата си в различни цветове. Целият бе татуиран и се държеше неадекватно. Не мога със сигурност да кажа дали е взимал дрога“, разказва анонимен в интернет, който се страхува за живота си.

Американската полиция съобщи, че Кримо е бил облечен като жена в деня на стрелбата. Засега не е ясно защо – дали за да прикрие умишлено татусите по тялото си, или защото е бил транссексуален.

Ето какво пишат големите медии зад Океана:

„6 души са убити, 30 – ранени, а стотици избягаха в ужас при вчерашната стрелба по парада в Чикаго по случай Деня на независимостта на САЩ – 4 юли, съобщи полицията. Мъж се качи на покрив на магазин и започна безразборна стрелба с пушка по хората. Петима са убити на място, шестата жертва е издъхнала в болница. Един от убитите – мъж в края на 70-те години – бил човек, нуждаещ се от постоянни грижи. Семейството на Николас Толедо обаче не искало да пропусне парада и го взело със себе си.

Заподозреният е задържан в понеделник вечерта след часове издирване в Хайленд Парк и околностите му – богата общност с около 30 000 жители на северния бряг на Чикаго.

Полицай спрял Робърт Е. Кримо III на около пет мили северно от мястото на стрелбата няколко часа, след като полицията публикува снимката на мъжа и сребристият му автомобил – Honda Fit, съобщи началникът на полицията в Хайленд Парк Лу Джогмен. Първоначално властите съобщиха, че той е на 22 г., но в бюлетина на ФБР и в социалните мрежи на Кримо се посочва, че той е на 21 г.

В болница са приети 26 пациенти след нападението. Всички без един са с огнестрелни рани. Възрастта им варира от 8 до 85 г. 4 или 5 са деца. 19 вече са изписани, други са прехвърлени в други болници.

Според властите стрелецът е открил огън около 10:15 ч. местно време, когато парадът е бил на около три четвърти от маршрута си.

Повече от 100 служители на правоприлагащите органи са били извикани на мястото или изпратени да открият заподозрения стрелец.

Кримо, който се подвизава под името Боби, е амбициозен рапър с псевдонима Awake the Rapper и публикува в социалните мрежи десетки видеоклипове и песни, някои от които зловещи и изпълнени с насилие.

Това е най-новата масова стрелба в САЩ – през всяка седмица на 2022 г. е имало по една. Президентът Джо Байдън заяви, че е „шокиран“ от насилието“, пишат американските издания.