Гей общността забрани името на тротинеткаджийката Емили Йорданова

Гей общността забрани името на тротинеткаджийката Емили Йорданова
Емили обича високите скорости, но това може да коства живота ѝ, казват от КАТ, които призоваха тя да бъде издирена и санкционирана.

Всички български групи във фейсбук, в които си комуникират хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, забраниха да се споменава името на Емили Йорданова. Това показва справка на ТВМЕДИА.

Администраторите на ЛГБТИ/Q комюникетата (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсексуални, куиър) решиха категорично да ограничат теми, новини, снимки и всякакви публикации за Емили и нейният приятел Тихомир, който отвреме навреме се превръща в жена с името Мелиса.

Според ЛГТБИ хората двамата са омаскарили общността, вместо да помагат в битката им за права.

Трансджендърът се прочу като „призракът на пътя“ и тротинеткаджията, който вдигна до 120 км/ч. с електрически скутер. Тя не отрича, че обича високите скорости и кара бързо по всички магистрали.

„От днес са забранени всички постове за Емили“, пише един от модераторите на големите ЛГТБИQ хора.

Впечатление направиха стотиците коментари по темата през изминалите дни. Йорданова си навлече гнева на общността след системни нарушения на пътя и нагло поведение пред медиите.

„Пълна откачалка! Трябва да се лекува! Посрами ни“, пишат в групите. Междувременно проверка на ТВМЕДИА установи, че само преди 3 месеца гаджето на Емили – Тишо признава във видео, че Йорданова има поне 4 тежки психически диагнози. По думите му тя е на няколко вида тежки лекарства – антидепресанти, успокоителни и др.

„Тя е малтретирана от малка заради половата си идентичност, заради което е отключила психически заболявания. Пие лекарства и то тежки. Изпада в истерии понякога, избива я на агресия, бие се. Искам да съм до нея, за да ѝ помагам, тя си няма никого“, разкри Тихомир.

Емили Йорданова признава, че е родена като мъж. От дете обаче се усеща и определя като жена.

Емили и Тихомир (Мелиса) на София Прайд 2022. Именно на това събитие двамата се запознават през 2020 г.

„Нямах търпение да навърша 18 и да сложа роклята, да си пусна коса, да нося розов цвят и да си слагам червило. Нашите не ми даваха, а в Плевен ме подиграваха. На бала директорът ме предупреди, че ако дойда с рокля на завършването няма да си получа дипломата за средно. Затова аз водя съдебни битки да сменя документите си за самоличност, искам да бъда записана като жена“, уточнява Йорданова.

Емили шокира дори най-опитните шофьори на пътя със смелостта си да лети с подобна скорост по магистралите. От КАТ призоваха полицията да издири лицето и то да бъде санкционирано.

Инспектори и специалисти по пътна безопасност останаха буквално безмълвни от клипчетата, които плъзнаха в социалните мрежи. От видеата се вижда как Йорданова кара с рокличка и бясна скорост.

Специалисти от КАТ разясниха, че една миниатюрна дупка на пътя може да коства живота на Емили, както и живота на участниците в движението след нея, които надали ще имат време да реагират и спрат.

„Изобщо не ме вълнува, да ме глобяват като искат. Ще си карам и с 200 км./ч.“, казва Йорданова.

Тя и нейният приятел Тихомир Рангелов (който също е транс и по едно време сложи рокля, перука и се прекръсти на Мелиса) искат да сключат брак наесен. Те са твърдо решени, че сватба ще има, независимо от това, че законодателството у нас на този етап не разрешава еднополовите бракове.

Видео на Емили на пътя тук:

https://www.youtube.com/watch?v=QTmCgFFuncM&t=52s