Държат Иванчева болна и без лекарства

Държат Иванчева болна и без лекарства

Бившата кметица на столичния район „Младост“, която се превърна в единственият ефективно осъден политик у нас, заведе дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ.

Причината – в Сливенския затвор са я оставили без достъп до поддържащите я жива медикаменти. Хапчетата се приемат за регулация на хипофизната жлеза. 

ТВМЕДИА припомня, че Иванчева отключи тумор в главата от стрес. Преди да влезе в затвора бе оперирана за премахване на образуванието.

Иванчева бе арестувана заедно със своята заместничка в общината Биляна Петрова посред бял ден в центъра на София. 

В автомобила на Иванчева бяха намерени хиляди евро, които, според прокуратурата, са от поискан подкуп. Държавното обвинение твърди, че пачките са от строителен предприемач, който бил изнудван от Иванчева. Тя поискала от него сумата, за да може бързо и безпроблемно да задвижи документрацията по разрешителните за строежа му.

Иванчева и Петрова отричат всички обвинения и твърдят, че пачките са подхвърлени в служебния ѝ автомобил, което не е трудна задача. Двете жени казват, че са неудобни, тъй като са против личността и морала на главния прокурор Иван Гешев.

Така или иначе в хода на делото и двете бяха признати за виновни и пратени да излежават присъдите си в Сливенския затвор.

„Освен проблемите с хипофизата Деси скоро може да остане и без зъби. Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца. Умишлено. Медиите и всеки, който желае и има възможност да види Деси в Сливен за малко, може да го стори във вторник (14.03), около 12,30- 13,00 ч. пред съда“, написаха във фейсбук нейни приятели.

1-годишният ѝ син Александър – Валентин се отглежда от своята баба в гарсониера в панелка в столичния кв. „Младост“.