До 20 градуса през уикенда

До 20 градуса през уикенда

Утрото ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 5° и 0°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В София минималната температура ще е около минус 4°. 

През деня ще бъде предимно слънчево със слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 12°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 7°и 10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.   

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

В петък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в равнините и котловините с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 12° и 17°.

В събота вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. Температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 15° и 20°.