Дете на 9 г. получи инсулт на плажа в Каварна. Оплаквало се от главоблие близо година

Дете на 9 г. получи инсулт на плажа в Каварна. Оплаквало се от главоблие близо година

Момче на 9 години от Каварна е получило инсулт, докато плажува в курорта. Детето се е оплаквало от главоболие близо година, но лекарите така и не установили конкретни причини за дискомфорта.

След като е било консултирано в Спешното отделение на МБАЛ-Добрич, то е транспортирано до болница във Варна, където е прието с диагноза исхемичен инсулт.

Станало му зле, вдигнало температура, повръщало.

Когато се прибрало у дома, получило колапс – не можело да говори и да се движи. Двете му лели са медицински лица – лекарка и медицинска сестра.

Когато видели, че има пяна на устата, разбрали, че най-вероятно се касае за мозъчен удар.

От Каварна детето е откарано в спешното отделение на МБАЛ – Добрич, където състоянието му е диагностицирано.

„Имаше клинични белези за инсулт. Макар скенерът да беше разчетен като чист, всички други белези бяха за инсулт. Затова преценихме и го изпратихме към болница във Варна, където разполагат с много добра техника и има възможност детето да получи максимално добра помощ. Преценихме, че така то ще има по-голям шанс“, заявява д-р Яница Радева, консултант от отделението по педиатрия.

Предстои да се доуточни от какво е предизвикано това състояние, добави д-р Радева.

По данни на близките преди седмица е правен скенер, тъй като момченцето се оплаквало от главоболие, което продължавало от година. Намерени са данни за синузит.