„Бомбата“ за Гешев е пиратка за зайци

„Бомбата“ за Гешев е пиратка за зайци

От снимковия материал изглежда, че това е пиратка, която е трябвала да изплаши зайци. Така Асен Василев от ПП-ДБ определи атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

Той коментира, че следствените органи трябва да определят каква е целта на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, но това, което се вижда от снимките на мястото на взрива му изглежда като „пиратка, която е изплашила зайци“.

Обвинител номер едно в държавата все още не е коментирал опитът за покушение срещу него. По последни данни в момента той се намира в Истанбул на среща. Снимки: БУЛФОТО


Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ коментира и намеренията на ГЕРБ-СДС да започнат преговорите с другите парламентарно представени партии.

„Право на ГЕРБ-СДС е, те са първа политическа сила, имат мандат и трябва да вземат решение. Всичко, което поискаха от нас, го направихме. Представихме кабинет, за да имат те пълната информация и да вземат отговорните решения за страната. Ако се стигне до втори мандат, ще говорим с всички политически сили“, каза Василев.

Той коментира, че по време на неговия мандат като финансов министър, бюджетният дефицит е до 3%, което е осъществимо и тази година.

„В същото време за първи път България оглави добрите класации в Европа – първи по ръст на износа в ЕС, втори по ръст на индустриалното производство в ЕС, първи по ръст на заплатите в ЕС. Това се случва, когато се провежда финансова политика парите да отиват към всички граждани и фирми, а не само към определени офшорни фирми и определени шкафчета и чекмеджета“, каза Василев.