Баба Маринка от Разград дари пенсията си за Турция

Баба Маринка от Разград дари пенсията си за Турция

Маринка Данаилова от Разград дари част от пенсията си за пострадалите от земетресенията в Турция. Съвсем спонтанно възрастната разградчанка решила да се включи в дарителската кампания, организирана от Районното мюфтийство в лудогорския град, съобщи за БТА районният мюфтия Мехмед Аля.

Той обясни, че тази сутрин, след като получила пенсията си, Данаилова дошла в джамията и със сълзи на очи предоставила 200 лв. Тя заявила, че тези пари за нея значат много, но ги предоставя с радост в името на това да помогне на хората, които имат по-голяма нужда. Това е трогателен и стоплящ сърцата жест с огромна стойност, каза районният мюфтия на Разград. Той изказа своята дълбока благодарност към възрастната жена и ѝ пожела да бъде здрава, да запази своята вяра в доброто и да я предава на другите около нея.

Мехмед Аля посочи, че много хора в региона показват съпричастност и подават ръка за помощ към пострадалите. Кампанията на Районното мюфтийство за набиране на парични дарения ще продължи до неделя. Дарения могат да се правят както в молитвените храмове във всички населени места на областта, така и в самото Районно мюфтийство. Във вторник набраните средства ще бъдат внесени по сметката на Главно мюфтийство.