СКАНДАЛ! Костадинов нарече журналисти „на Америка“ метастази (ВИДЕО)

СКАНДАЛ! Костадинов нарече журналисти „на Америка“ метастази (ВИДЕО)

Невиждан скандал, завършил с преждевременно приключване на пресконференция се разигра преди броени минути в пресклуба на БТА.

Лидерът на „Възраждане“ нарече „метастази“, „жълто-кафяви“, „американски промивачи на мозъци“ журналисти от „Дневник“, „Капитал“, „Медиапул“, „КЛУБ Z“ и др., които, по думите му, са финансирани от Америка.

„Ще ви помоля да напуснете тази зала, не съм ви канил. Ако искахме да говорим с Америка – щяхме да поканим Херо Мустафа. След като не сте поканени – нямате място тук. С цялото ми уважение към вас като личности, но вие сте служители в едни организации и медии, които изкривяват и деформират общественото мнение и го манипулират в полза на други държави. Финансирането ви идва отвън, за да защитавате чужди интереси. Вие сте отходни канали на Американското посолство“.

След като изрече тези думи колегите от съответните медии отказаха да напуснат залата и стояха неподвижно по местата си.

Костадинов отправи още една молба към репортерите на гореспоменатите медии, но те отново не помръднаха от столовете си.

„Може да стоим тук цял ден, но няма да си тръгнем“, посочи една от репортерките.

„Не искаме да сте тук. Не искаме да сте с нас в една зала. Вие сте предатели. Вие сте фалшиви новини. Няма как да направим компромис с принципите си. Ако не напуснете – няма да има пресконференция“, заяви Костадинов, след което стана и прекрати в зародиш срещата си с журналисти.

На излизане от залата той остана в коридорите на БТА, където все пак говори с отбрани журналисти, които, по думите му, не работят за Америка.