Убиецът на психолога Иван Владимиров остава в ареста /СНИМКИ/

Убиецът на психолога Иван Владимиров остава в ареста /СНИМКИ/

СГС остави за постоянно в ареста обвиненият в убийството на психолога Иван Владимиров-Нав бивш полицай Румен Тонев по искане на прокуратурата. От държавното обвинение посочиха, че психологът е убит с един изстрел.

45-годишният Владимиров бе прострелян на 8 февруари около 22:30 ч. в жилищна кооперация на ул. „Черковна“. Той и бившият полицай са били съседи. Съседът Тонев постоянно тормозел семейството на Владимиров с твърдението, че му шумят и пречат да спи. Хвърлял яйца по прозорците им, мажел вратите им, заплашвал. Въпреки множеството жалби той не е бил задържан. Въпреки множеството жалби всяка година разрешителното за оръжието му е било подновявано. Арестуван е едва след престъплението.

След убийството Румен Тонев влачил тялото на 45-годишната си жертва по стълбите на кооперацията към мазето, стана ясно в съда, пише.“24 часа“. Снимки от кооперацията на улица „Черковна“ 69 показвали кървави следи.

Съдия Николай Младенов предположи, че Тонев е влачил тялото, за да бъде то укрито, но появата на съседи е попречила.

Тонев казал пред един от комшиите си: „Иван искаше да ме бие“. Извадил лютив спрей и го напръскал, после видял, че Владимиров носи и метален предмет в ръката си, най-вероятно катинар. Тогава извадил законния си пистолет „Байкал“ и застрелял психолога.

Снимки: БФ