Пияници пребиха шофьор на линейка

Пияници пребиха шофьор на линейка

Шофьор на линейка беше в тежко състояние след побой в Бургаско, съобщиха от полицията.

На 15 април, около 18:20 часа на пътя между селата Руен и Ябълчево, автомобил, управляван от 18-годишен младеж, поради движение без нужната дистанция, блъска отзад каруца с кон, управлявана от друг 18-годишен мъж, с която се придвижвало и 8-годишно дете.

То е получило повърхностни рани по главата, прегледано е и е освободено за домашно лечение. При медицинския преглед, извършван от страна на служители на „Спешна помощ“, майката на пострадалото дете – 32-годишна жена е започнала да крещи и да се държи агресивно, допълва БГНЕС.

Майката е подкрепена от нейни близки, които били във видимо нетрезво състояние. Заедно те нападали словесно водача на линейката и искали да се саморазправят с него, като успели да му нанесат удари с юмруци по лицето и тялото. Причината за побоя над парамедика – помагал на и на другия пострадал в ПТП-то…

Водачът на линейката – 43-годишен мъж е обграден от агресивните роднини, като с цел неутрализиране ескалиращото напрежение, двамата полицейски служители от Районно управление-Руен, дошли на мястото на инцидента, произвели със служебното си оръжие няколко изстрела, за да потушат страстите.

Задържани са шестима мъже, съпричастни към извършения побой, на възраст от 26 до 43 години. Пострадалият водач е бил е транспортиран в УМБАЛ-Бургас – с комоцио, с опасност за живота. 

 

Към този момент той е в стабилно състояние, предава БГНЕС. „Получихме адрес, отидохме на пътен инцидент. Имаше една блъсната каруца с някаква кола с пострадало 8-годишно дете. Имаше само някаква драскотина на главата си.

Аз отидох да помогна на другото 18-годишно момче, пожълтяло беше, и изведнъж тълпата скочи върху мене. Не разбрах какво се случи, с две думи. Просто като цяло, защо съм му помагал на момчето. С нищо не съм ги предизвикал, даже не съм разговяла с тях“, разказа шофьорът.

„Нанасяне на удари в областта на главата. В момента се уточнява дали има счупвания, но в момента нямаме данни за фрактура на черепни кости. Аз съм потресен от такива агресии, особено на медицински екипи, това не е за първи път в България, често се среща, заяви д-р Стефан Шишков, началник на отделението по „Неврохирургия“ в УМБАЛ-Бургас.