Бебето на Камелия износено от сурогатна майка?

Бебето на Камелия износено от сурогатна майка?

Навръх Великден певицата Камелия съобщи, че с нейния приятел Цветин са станали горди родители. 52-годишната фолкпевица неведнъж е признавала за битката си да даде живот. Споделяла е и за три свои бременности, които са завършвали с аборти. Борбата да стане майка датира повече от 20 години. И – ето, че най-накрая изпълнителката на „Ти си“ гушна в ръцете дългоочакваната си рожба.

Блондинката все още пази в тайна какъв пол е пеленачето. Като че ли обаче не това развълнува масата толкова, колкото как се е появило бебето, при все, че тя не е била (видимо) бременна. По информация на lupa.bg Камелия е използвала услугите на жена, която е износила плод, създаден от биологичен материал на Камелия и Цветин. Разбира се, услугата се заплаща, но цената е поносима, ако мечтата ти е да станеш родител.

У нас сурогатното майчинство е забранено, припомнят здравни специалисти. В някои държави обаче не е. Смята се, че през последните години Украйна се е превърнала в „меката“ на сурогатното майчинство. Там срещу 30 о00 евро жени се съгласяват да износят бебета от чужд биологичен материал (оплодена яйцеклетка, която се имплантира в сурогатната майка. Въпросната жена подписва договор, че след раждането на бебето е длъжна да предаде новороденото на неговите биологични родители, бел. ред.).

„Искам да имам деца и повярвай ми, съм направила всичко възможно да имам деца. Чисто емоционално и хормонално, ако някога опиша през какво съм минала, никой няма да повярва, че мога да изглеждам така и да съм с всичкия си“, сподели неотдавна Камелия в откровено интервю за Мон Дьо по Нова телевизя.


Украйна е страна с оптимално балансирано законодателство. Отношенията с детето се определят от бащата – нещо, което у нас е с обратен знак – тук по закон правата се присъждат и на двамата родители, но в съдебната практика почти 100% от случаите правата се присъждат на жената (майката). 

Неофициално се твърди, че сумата от 30 000 евро е само за износване на плода, отделно се заплаща по желание храна за родилката (по-скъпа, екологично чиста), някои кандидат-родители държат сурогатката да е  непушачка, да води здравословен начин на живот, да спортува, да има позитивна нагласа към света и положително мислене, да слуша класическа музика по време на бременността си, тъй като чрез емоциите предава добра нагласа и на новороденото.

В клаузите между двете страни съществува и точка, според която сурогатната майка няма право никога повече да търси семейството, да се интересува как е детето, какво се случва с личния му живот и т.н.

Камелия и Цветин не разкриват подробности как се е появило бебето, нито как се казва, нито какъв пол е. Дори не е сигурно, че бебето от замразена яйцеклетка на Камелия. Някои подозират, че може да е осиновено, но на този етап подробности не се дават.

ТВМЕДИА им желае здраве и късмет! И скоро -второ!