Парите от „Хемус“ трупани в луксозни имоти в Арабските емирства

Парите от „Хемус“ трупани в луксозни имоти в Арабските емирства

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков показа снимки, на които е изобразено къде са отишли парите от авансовите плащания за строеж на АМ „Хемус“.

Той даде оперативна информация, че част от милионите били насочени към ОАЕ, а на самите кадри показа луксозен хотелски комплекс. Според негово разследване са били купени имоти в София и било изградено луксозно селище, каза Рашков, и свърза случаите с хора, облагодетелствани от ГЕРБ.

Една част от въпросните обекти са в София – луксозни сгради, а другите са „малко на запад, в радиус от около 100 километра“, даде информация министърът.

„Далеч съм от мисълта да съобщавам имена на хора“, каза министърът.

„В този момент е неудачно да съобщаваме имената на тези хора. Става въпрос за представители на фирми, които са ви известни от миналата година, и които се представиха пред обществото, че могат да строят магистрали без строителни книжа, по незаконни договори, с благословията на Борисов, на Аврамова като министър в МРРБ. И сега, естествено, е трудно да се излезе от ситуацията, която е създадена преди няколко години, преди настоящия кабинет“, посочи Рашков.
Той заяви още, че скоро данъкоплатците няма д пътуват нормално по „Хемус“.

„Това са парите на българския данъкоплатец – той скоро няма да пътува по „Хемус“ по тази причина. Това не се е случило по време на сегашното правителство, а на правителството на един бивш премиер, който се кани наесен пак да управлява държавата. Искаме ли пак тези милиарди да се дадат на същите фирми? Така ли българинът доброволно ще се съгласи някой да изразходва средствата му, респективно да ги праща в ОАЕ? Това ли ще търпим ние?!“, заяви Бойко Рашков.

Снимка:БУЛФОТО