Обвиниха Къро за убийството на Любо Полицая

Обвиниха Къро за убийството на Любо Полицая

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов, по известен като Къро, за престъпление по чл. 116, ал. 1, тоест за убийство, а именно за това, че е подбудил Кристиян Илиев  – извършител, и Боян Табаков  – помагач, да застрелят Любомир Иванов, по известен като Любо Полицая. Убитият е бивш служител на МВР.

На 25.03.2022 г. около 9,20 ч. в гр. София Любо Полицая бил прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била причинена смъртта му.

От прокуратурата припомнят, че на 14.04.2022 г. като обвиняем бе привлечен Кристиян Илиев за това, че е прострелял Любомир Иванов.

Че нещо ще се случва около Къро стана ясно още миналата седмица, когато прокуратурата пусна записи на негови разговори с най-различни хора. В дома на негови приближени пък били намерени списъци на магистрати, които трябвало да бъдат уволнени. 

Самият Къро от години не е в България. Предполага се, че е в Южна Африка. Сега той ще бъде обявен за издирване. Вероятно ще бъде пуснат за дирене и с червена бюлетина от Интерпол.


По информация на ТВМЕДИА Красимир Каменов – Къро не е на територията на България поне от 15 години. Името му е свързвано с друг ключов играч, пребоядисан като бизнесмен към днешна дата – Христофорос Аманатидис – Таки. В миналото двамата са сочени за разпределители на наркопазара у нас. Таки от години също не живее тук. Предполага се, че се намира в Дубай. Страната ни няма юридически спогодби с тамошните власти и на практика не може да екстрадира наши сънародници, нарушили закона. 

Хазартният бос Васил Божков, който се сдоби с близо 20 обвинения също се намира на територията на Обединените арабски емирства и няма намерение да се прибира в България, където го очакват сурови съдебни процеси.

ТВМЕДИА припомня, че Специализираната прокуратура повдигна 19-то по ред обвинение на намиращия се в  Дужай Васил Божков. Едно от обвиненията е за ръководител на „наказателна бригада“. Според обвинението, под ръководството на Божков групата е създавала предпоставки за ескалация на напрежението по време на протестите от лятото и есента на 2020 година. Специализираното обвинение е изпратило чрез Министерство на правосъдието и нова молба до ОАЕ за екстрадиция на бизнесмена, но и до днес няма отговор от тамошните власти.

В Емирствата законите са такива, че ако човек притежава финансови активи над 1 милион евро или имоти за над определени суми, практически лицето се превръща в закриляно от дубайските власти.