Слави олекна с 40 бона заради „Песен за Лена“

Слави олекна с 40 бона заради „Песен за Лена“

https://www.youtube.com/watch?v=wrATqTF8kIY

По искане на Лена Бориславова Софийски градски съд е наложил запор за 40 000 лв. на сметки на фирмата на Слави Трифонов „Седем-осми“. Това потвърдиха за вестник „Сега“ от съда. 
Обезпечителните мерки са наложени по гражданското дело за вреди, които бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

Поводът за делото е „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ преди месец. В нея Бориславова е главен герой. По думите ѝ текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. В иска си тя  обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Когато заведе делото срещу „Седем-осми“, Бориславова се закани, че „след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“. Все още няма информация за други внесени искове.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ – втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов. 

Междувременно заради „Песен за Лена“ срещу „Седем-осми“ АД беше образувано и производство за дискриминация. Жалбата пред Комисията за защита от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова, която в момента е кандидат за депутат. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

СНИМКИ: БУЛФОТО

„Не може да има спирачки в политическата сатира. Един политик я получава тогава спрямо това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За кревати не е ставало дума, защото тя не е давала повод“, коментира наскоро Тошко Йорданов, един от сценаристите на Слави и бивш депутат от ИТН.