След 6 години в неизвестност: Дете беше намерено след епизод в Netflix

След 6 години в неизвестност: Дете беше намерено след епизод в Netflix

Човек в магазина познал детето от епизод от сериала на Netflix „Unsolved Mysteries“

Някои истории завършват щастливо дори когато надеждата е започнала да избледнява. Деветгодишната Кайла Ънбехаун от Илинйос, за която се твърди, че е била отвлечена от лишената от родителски права нейна майка, бе открита жива, здрава и пораснала след 6 години.

15-годишното вече момиче е намерена  на повече от 1 000 километра – в Северна Каролина, в безопасност. Сега Кайла е отново с баща си в Илинойс, каза Саманта Бут от полицейското управление на Ашвил.

Малката Кайла е била отвлечена от майка си, Хедър Ънбехаун, от предградието на Чикаго Южен Илджин, коато не е нейна попечителка, съобщиха от  Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. Бащата на Кайла, Райън Айзърка, е спечелил пълно попечителство над нея в началото на 2017 г.,

На майката са били позволени свиждания под контрол, но когато Айзърка отишъл да вземе дъщеря си на 5 юли преди шест години, той научил, че двете никога не са се върнали от къмпинг. на 28 юли 2017 година била издадена заповед за задържане на Хедър Ънбехаун заради отвличане.

След 6 години, в събота вечерта, Кайла е забелязана в магазин в Ашвил от човек, който я разпознал от епизод от сериала на Netflix „Unsolved Mysteries“ за отвличания на родители, каза Буут. Този човек е уведомил служител на магазина, който се е обадил на полицията.

Майката е задържана срещу гаранция от $250 000 и е в очакване на екстрадиция. Конкретни обвинения не са изброени, но тя е получила дата за явяване на съд на 11 юли. Във вторник гаранцията й е платена и тя е пусната.

Бащата е много радостен, че дъщеря му е в безопасност вкъщи, каза самият той той в изявление чрез Националния център за изчезнали и експлоатирани деца, като благодари на организацията и правоприлагащите органи за разпространението на новината за издирването на Кайла.