Най-малката дъщеря на Кирил Петков става на 11

Най-малката дъщеря на Кирил Петков става на 11
Бебето Ани се ражда преди 11 години на този ден

Ани, най-малката щерка на експеремиера Кирил Петков, става днес на 11 години. По този повод майка ѝ Линда Петкова си пусна умилителен кадър, направен веднага след раждането.

Новородената Ани е проплакала на четвъртия ден след Нова година.

„Всяко дете заслужава торта за рождения си ден. И всяко дете заслужава да я опита!“

Тази максима изповядва Линда МакКензи, която е топ кулинарка и отличен сладкар.

Средната им дъщеря  Ема обаче е болна от диабет Тип 1 и не може да се наслаждава на лакомствата като всички останали деца.

Останалите две момичета – Ванеса и Ана пък страдат от тежка алергия към глутена (белтък, който се съдържа във всички производни на жито, ръж, ечемик, овес и др.).

Здравословните проблеми в семейството станали причина премиершата  да започне да експериментира и приготвя храни и десерти без глутен и без захар.

Кирил, Линда, Ана, Ванеса и Ема

„Първо започна като хоби. После установих, че всъщност има страшно много хора, които по една или друга причина не трябва да консумират бяло брашно и захар и са на вечна диета. И така, една страст се материализира в семеен бизнес“, разказва Линда МакКензи-Петкова, която е родом от Канада.

Тя е собственик на малка сладкарница в центъра на София, където продава здравословни десерти, ръчно изработени от нея. Цените са по-скъпи от класическите торти в сладкарниците, което тя оправдава с влагането на по-качествени продукти. Например блат за чийзкейк не прави от брашно, а от смлени бадеми и масло.

Линда МакКензи и Кирил Петков се запознават като студенти. Стават родители едва на по 20 години. Първородната им дъщеря Ванеса е вече студентка. По-малките – Ема и Ана са ученички.

„Аз също имам непоносимост към глутена, явно съм го наследила от моята майка. В детството си обаче не усетих да се лишавам от вкустоии, именно заради нейните златни ръце в кухнята и уменията ѝ да прави страхотни неща със заместители на бялото брашно и захарта“, разказва Петкова и уточнява, че често пресъздава майчините, бабините и дори прабабините канадски рецепти в сладкарницата.

Линда със своята майка Маргарет, която също е отлична сладкарка