Майка на 2-годишно детенце се нуждае от нашата помощ

Майка на 2-годишно детенце се нуждае от нашата помощ

Михаела е майка на 2-годишно момиченце. Тя мечтае и иска да продължиш с пълни сили своя родителски, личен и професионален път, но е изправена пред тежка битка с множествената склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация.

Преди 10 години, когато Михаела е на 25 години, започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често й се вие свят. Търсенето на причината води до поредица грешни диагнози, включително и анорексия, от каквато тя никога не е страдала. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него. Пречи й да се движи свободно.

Упражняването на професията й става твърде трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Тя има възможност да получи лечение в Москва, но здравето й зависи от сума на стойност 47 000 евро. За семейството й е непосилна и има нужда от помощ, за да се подложи на лечение в Русия.

Терапията, която не просто може да стопира болестта, а и да подобри състоянието на Михаела, се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната й система. Стойността на тази интервенция е висока, но дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения.

Троянци вече се обединиха и организираха събитие в подкрепа на Михаела. Приходите от работилниците и всички дейности на събитието, ще бъдат дарени за лечението на Михаела.

Може да помогнем на Михаела и по следния начин:

По банков път:
IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Revolut:
Телефонният номер на Михаела: +359 88 9476892
На бележка “note” се отбелязва “Дарение”