Евродепутат: Ваксините за ковид бяха измама

Евродепутат: Ваксините за ковид бяха измама

„Днес сме свидетели на изгарянето на милиарди дози ваксини срещу ковид по света, защото никой не ги иска. Щеше да е по-добре, ако ги бяхме изгорили всички веднага и така бяхме спасили здравето и живота на много граждани! Европейската комисия трябва незабавно да прекрати договорите за нови дози фалшиви ваксини срещу COVID19 и да поиска връщане на платените до момента 2,5 милиарда евро. Всеки, който излъга, че ваксините предотвратяват разпространението на вируса, трябва да носи отговорност“.

Tези остри думи отправи хърватският евродепутат Мислав Колакушич. Юристът е отявлен критик на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Сурово е критикувал във времето и френския президент Еманюел Макрон.

„Европейският съюз не е това, което беше преди 20-30 години. В момента е заприличал на един лагер и напомня на нацистка Германия. Слагат ти гривнички, дават ти сертификати, делят хората на „арийци“ и нечиста раса. Но какво се случи в крайна сметка – въпреки ваксините населението преболедува от ковид. А тези, които си поставиха инжекции не знаят какво ще се случи с тях впоследствие“, казва Колакушич.