Самоубилата се Мария от „Спасителките“ била в депресия

Самоубилата се Мария от „Спасителките“ била в депресия

Близки на починалата бивша вокалистка от фолктриото „Спасителките“ се съмняват, че младата жена се е самоубила.

Те разказват, че малко преди да открият тялото ѝ е разговаряла с майка си по телефона какво ще правят на следващия ден. При огледа е установено, че входната врата на апартамента е била отключена, а пералнята работела, което според приятелите ѝ е много странно.

Мария Георгиева от Пловдив бе певица в атрактивната дамска група „Спасителките“, създадена през 2004 г. в Димитровград. Триото е в състав Добромира Тодорова, бивш член на „Пантерите“, Мария Георгиева и Атанаска Гюргакова.

Групата става популярна с песента „Спасителки“, за която е заснет и видеоклип. През 2005 г. издават единствения си албум „Една целувка“.

През 2010 г. Атанаска Гюргакова загива след падане от виадукт на 30-ия километър на магистрала „Хемус“ в посока Варна. Тя умира едва на 22 години.

Смъртта на Мария потресе пловдивчани. 34-годишната жена е имала успешен бизнес, разбработила е добре салон за красота. Не е имала финансови проблеми, нито закъснения по кредита за жилището си.

„Не е задължително да ти се е случила някаква трагедия, за да изпаднеш в клинична депресия. Това е състояние, което изисква незабавна медицинска помощ. Психиатър преценява какво лечение да назначи медикаментозно, за да се върне човек към себе си. Най-вероятно Мария Георгиева е страдала от сериозно депресивно състояние, което е останало неразпознато дори от най-близките ѝ. Случаите на млади хора, които се самоубиват, драстично е нараснал през последните няколко години. Обикновено те не заплашват, че ще го сторят. Просто действат, защото не виждат смисъл да продължат напред. Депресията е най-големият убиец на вяра за утре“, коментират психолози.

Атанаска от Хасково първа сложи край на живота си през 2010 г. Тя почина само на 22 години