Емили има ТЕЛК – психично болен е

Емили има ТЕЛК – психично болен е


Служебният адвокат, който бе назначен на Даниел Йорданов, известен като Емили Тротинетката, заяви, че клиентът ѝ има психично заболяване и е освидетелстван от лекарска комисия, много преди случката – гавра над болно момче.  

„Мястото му не е в ареста, той няма криминално минало, не е обществено опасен, не е агресивен и няма опасност да извърши престъпление. Смятам, че Йордан е бил подведен да участва в деянието в стремежа си да бъде известен и да натрупа популярност в социалните мрежи. Той е нелош човек и престоят в момента му се отразява изключително зле в емоционален и психически план. Действието от морална гледна точка е укоримо, но не бива да се квалифицира като престъпление“, заяви специално за ТВМЕДИА адвокат Анелия Райчева от Пловдив, защитник на Даниел Йорданов. Райчева предпочита да нарича клиента си в мъжки род, въпреки, че Емили признава, че се определя като жена.

Райчева допълни, че отново ще бъде назначена комисия от лекари към МВР, която да даде становище какво е менталното състояние на Емили. Юристката обаче смята, че и новата беседа ще покаже същото – че Емили има проблеми, които изискват лечение. Тепърва ще се изяснява осъзнавала ли е какво прави и може ли да носи наказателна отговорност, ако съдът отреди присъди за участниците в гаврата.

„Емили трябва да си пие лекарствата, тя не е добре, изпада в транс, прави кризи и получава пристъпи. Пие много тежки медикаменти, защото има много сериозни проблеми“, каза неотдавна бившият на Емили – Тихомир Рангелов, известен като Мелиса.

 

Чеченеца, Куката и Емили остават в ареста


Известните като Тротинетката, Куката и Чеченеца са в ареста. Те ще са зад решетките, докато тече следствието по случая. ТВМЕДИА припомня, че тримата принудиха младеж със специални образователни потребности и диабет да влезе в ролята на куче, лазейки по земята и скимтейки. Това се случва посред бял ден в мол в града по тепетата. Нито охраната на обекта, нито граждани реагираха на грозната сцена. Тя бе заснета и качена във всевъзможни социални мрежи.

 

Емили (Йордан) е от Плевен, но бяга в София, тъй като е тормозен от съгражданите си


Първа остро реагира учителка, която в миналото е преподавала на въпросното момче. Педагожката била скандализирана от видяното и веднага се свързала с мъж от Варна, който да издири родителите на изгаврения Денислав Делчев. Доброволецът се задейства светкавично и поде кампания в помощ на гаврения Денислав. На момчето веднага му бе намерен адвокат, а разноските бяха платени от други доброволци.

„Накараха ме, не съм искала да нараня никого! Ако знаех, че това момче има здравословни проблеми никога нямаше да му причиня това“, изплака Емили в ареста. Тя се помоли на съдията да я пусне вкъщи, но молбата ѝ не беше уважена.

 

Много деца подражават на тези фалшиви герои, както би казал покойният Тодор Колев

 

„Ние сме добри хора“, заявиха на свой ред лаконично Куката и Чеченеца, омотани в белезници на път към ареста. Тишо Куката е добре известен в пловдивските околия. От години той се вживява в ролята на мутра, кара бързи коли, носи тежки златни ланци и често налита на бой на пловдивчани. Преди седмица жена от Пловдив се оплака, че често го вижда с ученички, които нямат 18 години. 

„Поведението му е подсъдно по всякакви линии“, отсече дамата и призова полицията да разследва и задявките му с непълнолетни лица.

Третият участник в скандалното видео е Чеченеца – едър мъж с кожено яке и чантичка през корема, който се има за инфлуенсър. Чеченеца е хитов образ в ТИК-ТОК и много деца му подражават. 

„Тримата са класически психопати. Те не изпитват жал, емпатия, съчувствие. Готови са на всичко, за да мачкат и унижават, само и само да станат известни. Бързата слава и социалните медии раждат чудовища и изроди“, категорична бе шефката на една от държавните болници за хора с психични заболявания – д-р Цветеслава Гълъбова.

 

Куката и Чеченеца

 

По публикацията работи: Димана Дойчинова