Заплашват ме мутри и олигарси

Заплашват ме мутри и олигарси

Заплашват ме олигарси, мутри, дори журналисти. От Радостин Василев ли точно да се притеснявам? Нека се нареди на опашката от желаещи, които ми имат зъб.

Това заяви пред журналисти главният прокурор Иван Гешев по повод твърденията на депутата от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев,  че прокуратурата е бухалка за саморазправа.

ТВМЕДИА припомня, че преди да се озове в ПП, адвокат Василев бе част от формацията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. След скандал в партията той напусна Трифонов и стана част от редиците на Кирил Петков и Асен Василев. 

По-рано днес Гешев поиска имунитета на Василев с мотива, че срещу него има образувано досъдебно производство (от 26.07.2022 г.).

Снемане на имунитета на Радостин Василев поиска и Софийската градска прокуратура. Магистратите от СГП са предложили на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Р. В., депутат в 49-ото народно събрание.

В предложението на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Р. В. за престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.