Цън Цон: Като видях Пеевски осъзнах, че не само моята диета не е сработила

Цън Цон: Като видях Пеевски осъзнах, че не само моята диета не е сработила
Цън Цон (в средата) е политически анализатор. Завършил е Политически науки. Роден е в Китай, но от 4-годишен живее у нас

Падна едно правителство – голееем праз.
Я, поразпитайте тези с успешните бизнеси колко пъти са се проваляли преди да успеят, че тая мъка в нета ми идва в повече. Някой ще си помисли, че е дошъл краят на света с тази готовност за харакири, дет някои демонстрират. Че те, японците, след двете атомни бомби не са били толкова отчаяни, колкото вас сега.

Второ, тъкмо е време ДБ и ПП, на които в последно време симпатизирам повече, отколкото на останалите, да разберат, че без силни местни структури не става. София не е България. Гласът на един, завършил пети клас, тежи точно толкова, колкото на този с 2 висши. Гласът на бабата, живееща в най-забутаното село, тежи точно толкова, колкото на тази, която живее в центъра на София.

Чух Асен Василев онзи ден да казва, че избирателите на ДПС били от най-бедните райони в страната. Пич, именно това показва къде ви е слабото звено – щом избирателите им са най-бедните, защо тогава не успяхте да им спечелите гласовете?
Един приятел много често обичаше да се шегува, че ако американците искаха да победят Северна Корея, не беше нужно да пращат войници. Трябваше просто да хвърлят от самолетите бисквити и бургери. Хората там като видят що е нормална храна, сами щяха да свалят семейство Ким от власт.

Това в Харвард не се ли преподава?

И си вземете тоя път един добър ПР, че хич не ви бива в пропагандата. На война се ходи като на война. Хем сте по-малки и по-нови, хем си мислите, че играейки по правилата, ще победите по-силните и по-напредналите. Аз поне такова животно не съм виждал досега. Но пък знам, че Дън Сяопин, човекът, положил икономическите основи на днешен Китай, е казал още през 80-те, че единственият начин страната да настигне великите сили е като не играе по правилата. Особено в началото.

Въпреки това все пак трябва да призная, че от цялата работа имаше и положителна страна. Пеевски днес отиде в НС. И от снимките, които видях – не само моята диета не е сработила.