Зарадваха с балони и мече Сашко (СНИМКИ)

Зарадваха с балони и мече Сашко (СНИМКИ)

Цветни балони и огромно бяло плюшено мече зарадваха 12-годишния Сашко от Перник, който се възстановява в столичната „Пирогов“, видя ТВМЕДИА.

Таткото на момчето сподели с умиление кадри от болничната стая, където лежи синът му. Детето е добре, няма опасност за живота му. Вече е поискал да се разхожда, да слуша музика и да гледа клипчета в интернет.

Близки и приятели на семейството го зарадваха с подаръци.

Засега все още властите не са съобщили докъде са стигнали в разследването. От прокуратурата изразиха дълбоки съмнения, че детето е оцеляло 9 дни и 8 нощи в студената гора. Лекарите освен това заявиха с половин уста, че то е приемало храна и вода през тези дни, в които цяла България го търсеше.

„В тази гора няма дори 1 орех или лешник. Няма шанс да се е хранил сам“, коментират перничани, които се включиха в безпрецедентна спасителна акция по издирването му.

От полицията и Планинската спасителна служба (ПСС) обаче имат друга версия. Според тях детето е издържало физически въпреки суровите условия. Те смятат, че то е нощувало в гората, въпреки смразяващите температури нощем.

„Просто се е борил да оцелее. Неговата психика е друга, не се е поддал на черните мисли, че ще загуби живота си. Той е аутист, има друг прочит на нещата“, коментират от полицията.

Местните обаче са категорични, че оцеляването в екстремно трудни условия няма нищо общо с психиката.

„Просто измръзваш и край. Детето е държано някъде през тези дни“, коментират в миньорския град.