Вълнa от потрес и подигравки за победителите на Оскарите

Вълнa от потрес и подигравки за победителите на Оскарите

Социалните мрежи прегряват от подигравки по адрес на филмите и актьорите, получили награди Оскар. ТВМЕДИА реши да ви представи някои от интересните мнения по темата.

Мила Иванова, журналист:

Шизофренията и халюциогенните гъби са довели до спечелилия най-много Оскари филм тази година.
Продукцията с име, което дори няма да запомня, като цяло има идея, но е толкова разхвърляна и наивно направена във всички жанрове на киното, че се размива идиотски.
Прочетете „Соларис“ на Станислав Лем, душата ви ще пее !
Взимам си думите назад за „Аватар“. Направо е шедьовър пред тоя обидно тъп буламач!


Стефан Янков, политически анализатор и предприемач:

Е, сега, когато всички видяхме какво Академията счита за най-хубавия филм на годината, заслужил цели седем Оскара, никой не може да ме убеди, че трябва да им дам втори шанс с пропагандната боза за Навални, която получи статуетка за най-добър документален филм. Или с каквото и да е, за което те са казали оттук нататък, че е хубаво. Няма вече Академия. Няма вече Оскари. Умряха.


Слави Ангелов, разследващ журналист:

Нарочно започнах да го гледам час по-късно. Казах си — трябва да му се насладиш като хората — ще превърташ рекламите, не може да те прекъсва Лидл — 7 статуетки са това. Преодолях първоначалния ступор и разбрах, че наистина съм кораво копеле — втора част върви към финал, а аз още съм пред малкия екран. А много приятели, хвърлям по едно око в мрежата, тази вечер намериха истинска утеха в рекламите. Нямат решение… Доколкото помня, почти 6000 души участват в журито. Дали и 600 души от тях са го изгледали до края. Няма толкова тежки “наркотини”, както казваше племенницата ми като малка… #EverythingEverywhereAllatOnce


Краси Боев, репортер:

Хващам големия победител на Холивуд половин час след началото му. Гледам и вече близо 30 минути. Какво става, бе, хора??? Какво е това? Аз ли съм тотално остарял, мозъкът ми ли не функционира добре? Това е някакъв безумен карнавал от кадри и екшън сцени в стил ранния Джеки Чан. Поздравления за Оскара на симпатичната жена, тя е страхотна късметлийка! Жалко само, че няма да дочакам края.


Мартин Христов, бизнесмен:

Моите 5 стотинки за Оскарите като човек, който се е занимавал с тази работа достатъчно дълго време. Филмът, който трябваше да вземе поне няколоко „Оскара“ вкл. за главна мъжка роля, режисура, костюми, музика и постпродукция е „Елвис“!

Защо не ги взе?! Защото Холивуд сам по себе си винаги преди всичко е бил инструмент за пропаганда, а после за забавление и всичко останало… Защо?! Защото най-успешният актьор на всички времена (не само в САЩ) е Роналд Рейгън… Край на лекцията!


Александър Симов, депутат от БСП:

Аз пък смятам, че Христо Грозев заслужаваше „Оскар“. Но за главна мъжка роля. От години играе ролята на журналист и то така убедително, че цялото психодясно и до днес го мисли за такъв…Виолета Бананова, фотограф:

RIP кино! Сбогом! От много отдавна си в агония, но тези Оскари ти бяха погребението! Странно… не ми е жал. Даже се радвам, че пукна най- накрая! След теб никнат тъпунгерчета с лига и празен поглед.
Кой знае, може пък да е за добро! Като няма кино ще четем книги!

П.П.: Сещам се за едно единствено приложение на този труп на киноизкуството. Засилете го в космоса, да го прожектирате на извънземни нашественици. Бързо ще разбират, че тук няма интелигентен живот и няма да припарват.


Кристина Цветкова, фотограф и радиоводещ:

„Всичко навсякъде наведнъж“… не гледах подготвена този филм, болеше ме глава и когато два камъка започнаха да си говорят на една романтична тераса, след като вече бях изгледала сцените на кунг-фу бой с участници, от чиито дупета стърчаха разни неща…. – не се шегувам, аз просто се предадох и заспах. Събудих се в сюблимния момент на смъртта на главната героиня, която напълно заслужено спечели Оскар. Сценарият на този филм, сто процента, е писан на халюционогенни гъби, трева и разни други субстанции – имаше страхотни идеи, така че и тук Оскара е задължителен. И като са тръгнали обаче да раздават наградите членовете на Американската кино академия май също са се почерпили доволно, и му дадоха още няколко Оскара. В Уикипедия пише, че последният филм спечелил трите основни награди е през 2009 година „Беднякът милионер“. Други такива са „Титаник“, „Властелинът на пръстените“… и няма смисъл да продължавам. Хапчетата дайте.

Може да бъде изображение с 4 души и текст, който гласи '4UH BLU-RAY DIGITAL FILM FROM DANIELS EVERY THING VG Ev E RY WP RE ALL 4T ONCE CERTIFIED FRESH T "A METAPHYSICAL MULTIVERSE GALAXY -BRAIN HEAD TRIP" -A.O. SCOTT, TH NEW YORK TIMES 121'