Ученичка направи дарение за русенската болница

Ученичка направи дарение за русенската болница

18-годишната Боряна Василева от София дари на отделението по педиатрия при Университетска болница „Канев“-Русе 2000 лева. Парите бяха събрани на благотворителна инициатива в столицата.

Събитието се провежда под мотото „Усмивките на малките“ и е първото, което младата дама организира сама.

„Въпреки, че все още съм много малка, се впускам в предизвикателството да организирам благотворително събитие в полза на по-малките от мен деца, защото искам да помагам. Това е първото събитие, което организирам изобщо, но знам и вярвам, че няма да е последнот.“, казва Боряна.

„Децата са бъдещето на всяка нация, гаранция за човешкия напредък, стремеж за продължаване на рода и социалната сигурност на обществото. Тяхното здраве трябва да бъде грижа на всички- родители, педагози, лекари, общественици. Всеки, подал ръка на дете в нужда, става негов приятел, а защо не и неговият герой. За щастие, героите съществуват не само в приказките. Те са тук, сред нас и правят своите чудеса без шум и показност, водени от добрите си сърца. Боряна е един такъв човек, който отвори сърцето си и впрегна силите си, за да бъде полезен на болните деца“, заяви на свой ред началникът на Отделение Педиатрия д-р Ева Цонкова.

Екипът на Университетска болница „Канев“ благодари на Боряна и ѝ пожелава да продължава с благородното си дело.