Съдът определи: Роналдо е невинен

Съдът определи: Роналдо е невинен

Жалбата за изнасилване срещу Кристиано Роналдо на бивша американска манекенка бе оставена без разглеждане от американски съдия, предадоха световните агенции. Съдията в федералния съд в Невада остава жалбата без разглеждане заради нередности, допуснати от адвоката Лесли Стовал на Катрин Майорга, която обвинява футболната звезда, че я е изнасилил в хотел в Лас Вегас през 2009 година.

Съдия Дженифър Дорси мотивира решението си в 42 страници и изхвърли делото от съда главно за да накаже действията на адвоката на ищцата, който е демонстрирал “некороктно поведение” и употреба на “неправомерно придобити” поверителни документи документи. Според съдията това опетнява делото отвъд всякаква възможност за изчистване.

Американското правосъдие реши още през 2019 година да не изправя Роналдо пред съда заради липсата на доказателства.

Нападателят, който е футболист на Манчестър Юнайтед, винаги категорично е отричал обвиненията в изнасилване, като поддържа версията, че е имал отношения с младата жена, които са били “взаимно желани”.

През юни 2009-а Майорга се е обърнала към полицията в Лас Вегас, за да съобщи за изнасилване, но е отказала да назове кой е агресорът й и случаят е бил приключен.

Година по-късно е имало среща между нея и представители на Роналдо, като срещу сумата от 375 000 долара е постигнато съгласие за отказ от всякакви претенции.

За адвокатите на Катрин Майорга обаче това споразумение е нищожно. Те са искали от Роналдо сума от порядъка на 200 милиона долара обезщетение.

През август 2018 година жената се е свързала отново в полицията в Лас Вегас и е поискала отваряне на случая, като тогава за първи път обвини публично футболиста.

Снимка: Instagram