Рут Колева: Извинявам се, но паметникът в Перущица е срамен!

Рут Колева: Извинявам се, но паметникът в Перущица е срамен!

„Искам да се извиня на всички засегнати от фотосесията ми в Перущица. Огромна моя грешка е, че подцених ситуацията, че не проверих историческата стойност на обекта. Но, разберете ме – аз съм човек на изкуството, не мога да знам всеки паметник и неговата символика. Този паметник е срамен по няколко причини – първо е опикан, покрит с екстременти, навсякъде има спринцовки, презервативи, боклуци. Надраскан е с графити и свастики. Темата с фотосесията също така зададе въпрос защо нашите исторически обекти са в подобно състояние – пред разпад“.

Това заяви певицата Рут Колева в ефира на Нова по повод скандала, който се заформи с фотосесия за родно списание. На снимките тя е с мрежест чорапогащник, тъмни очила, червило и високи токчета. На един от кадирте дори в гръб е гола, където показва огромната си татуировка на гърба.

Мнозина историци, както и жителите на гр. Перущица бяха потресени от идеята на снимките.

„Това е поругаване на паметта на жертвите, дали живота си за България в битките. Грозно, пошло, отварително“, казват местните. Междувременно срещу Колева вече има подадени сигнали в прокуратурата за оскверняване на обекти с културно и историческо значение.

„Приемам критика от своите фенове. Ако знаех до какво ще доведе фотосесията нямаше да я направя. Не съм търсила скандален ефект. Но когато псевдопатриоти и политици се активизираха и яхнаха темата – това ме подразни“, посочи Колева.