Родители спряха децата си от училище заради агресивен съученик

Родители спряха децата си от училище заради агресивен съученик

Дете системно тормози съучениците си, разказаха родители.

От днес те са спрели своите деца от училище, защото всеки ден се оплакват от вербална и физическа агресия.

Проблемът в столичното 90-то СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в квартал Люлин 2 е от година, разказаха родителите.

Детето има проблемно поведение, блъска и удря другите деца, обижда ги, влиза в тоалетните на момичетата. Мерки за коригирането на поведението му не се взимат, според родителите. Останалите деца губят от материала и от контактите си заради него, казват те.

Родителите вече са търсили съдействие от СДВР, омбудсмана, министерство на образованието, министерски съвет и всички възможни институции.

Никой обаче не може да задължи родителите да потърсят помощ за проблемния второкласник. Родителите не искат да местят децата си заради едно дете и смятат, че преместването няма да реши проблема. Те настояват да се намери цялостно решение.

Детето има поведенчески трудности и емоционални проблеми, призна психологът на училището. То е постъпило в класа от друго училище с малко закъснение и с него е работено за приобщаването му към класа, разказа още тя.

Психологът е предложила помощ, ресурсен учител и семейно консултиране, но родителите са отказали помощта ѝ. От училището са сезирали и агенцията за закрила на детето. Според директора, детето има нужда от помощ и отказът на родителите не е в негова полза.

*Снимката е илюстративна