Проф. Любомир Спасов бе избран за декан на Медицинския факултет

Проф. Любомир Спасов бе избран за декан на Медицинския факултет

Собственикът на луксозния апартамент в правителствената болница “Лозенец” и бивш директор на лечебното заведение проф. Любомир Спасов бе очаквано избран за декан на Медицинския факултет към Софийския университет “Св. Климент Охридски”, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

51 души от общото събрание на Медицинския факултет са гласували със “за”. “Против” са били едва 9, а “въздържал се” – 20 души. 

Проф. Спасов вече е бил декан на Медицинския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ до 2019 г. Той беше уволнен като шеф на правителствената болница след разкритията за извършени незаконни трансплантации. През октомври миналата година стана ясно, че ще се кандидатира отново за деканския пост. 

Сагата с фамозния апартамент с джакузи и сауна в болница “Лозенец”, който е собственост на проф. Спасов и се намира над операционните зали, получи нов тласък миналия месец, когато прокуратурата реши да се занимае със случая. За него обаче ФрогНюз съобщи още миналата година. 

„Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието“, обясни Спасов за луксозния имот и определи възраждането на случая като кампания срещу избирането му за декан. 

Междувременно от Софийска градска прокуратура обявиха, че провеждат „детайлно разследване, в рамките на което се ползват инструментите на международната правна помощ. Изпратени са две молби за международна правна помощ и една европейска заповед за разследване. Към момента не е получен отговор на едната от двете молби, все още няма повдигнати обвинения“.